Kulinarny Szlak Turystyczny – Kuchnia Polska to projekt marketingowy, którego celem jest promocja kuchni polskiej w jej regionalnych smakach.
Dwanaście restauracji z Jeleniej Góry, Radomierza, Kowar, Karpacza, Szklarskiej Poręby i Świeradowa tworzy atrakcyjny produkt turystyczny, który wzbogaci ofertę Kotliny Jeleniogórskiej kreowanej na Kotlinę Światła Energii i Dobrego Smaku.
Kuchnie na Szlaku:
Kuchnia wielkopolska – serwowana w restauracji Przycup w Dolinie (Radomierz),
Kuchnia myśliwska – serwowana w hotelu SPA Jelenia Struga ( Kowary),
Kuchnia kresowa – lwowska – serwowana w hotelu Caspar w Jeleniej Górze –Cieplicach,
Kuchnia podlaska – serwowana w Gospodzie wedle Bucków w Jeleniej Górze – Jagniatkowie,
Kuchnia warmińsko – mazurska – serwowana w hotelu Biały Jar w Karpaczu,
Kuchnia mazowiecka – serwowana w Hotelu Szrenicowy Dwór w Szklarskiej Porębie,
Kuchnia śląska – serwowana w hotelu Bornit w Szklarskiej Porębie,
Kuchnia podkarpacka – serwowana w hotelu Szrenica w Szklarskiej Porębie,
Kuchnia kujawsko – pomorska – serwowana w hotelu Gawra w Szklarskiej Porębie,
Kuchnia kaszubska – serwowana w restauracji Zapiecek w Świeradowie Zdroju,
Kuchnia bolesławiecka – serwowana w Opałkowej Chacie w Bolesławcu.
Smacznego!
KONTAKT : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , tel.75 717 29 39, fax 75 717 28 38
więcej na www.kulinarnyszlak.pl