Kulinarne Karkonosze
From 24.01.2020 18:30 until 24.01.2020 20:30
Co jadano w Karkonoszach? Co się je teraz?
Kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser?
Jak przyrządzić karkonoską brukiew po polsku?
Czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki?
Przepis na odpowiedzi podyktuje Gość kolejnego spotkania z cyklu Terra Incognita już 24 stycznia br.
Będzie nim Piotr Gryszel — pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas podróży stara się odkrywać nowe smaki, a gdy tylko ma czas, eksperymentuje w kuchni. Kiedyś jadł, żeby żyć – teraz żyje, żeby jeść?
Terra Incognita – Tradycje kulinarne Karkonoszy
piątek 24 stycznia 2020 r., godz. 1830
Chata Izerska w Szklarskiej Porębie Dolnej, ul. Piastowska 32